52. זכרונות ועוגיות

היינו באיקאה אתמול. לא, לא השתגעתי, אין לי שום בעייה עם איקאה בשבתות (מה גם שזה היום היחיד שאני יכולה ללכת עם מארק) ואין לי שום בעייה עם איקאה באופן כללי, אני מאוד אוהבת את איקאה, אוהבת לטייל שם, לבדוק, לראות, לקבל רעיונות, לקנות – במיוחד כשאנחנו לוקחים רכבת לאיקאה אקספרס בעיר, שזה כמעט כמו איקאה רגיל. הייתה לנו רשימה קצרה ודי חיכיתי לביקור הזה (שנדחה כבר פעמיים כשאני הייתי חולה וכשמארק היה חולה) לנון לעומת זאת הפגינה חוסר חיבה איום ונוראי, שלא לומר שנאה יוקדת, ואני לא יודעת אם אני רוצה לנסוע איתה לשם עד שהיא תהיה לפחות בת 15.

מה שכן, קנינו את כל מה שרצינו, בין היתר, טירה (אבל מכיוון שאני אילתית נקרא לה זולה) ופרפרים:

IMAG7439aIMAG7513a

הפרפרים הם בעצם למתנות אבל חשבתי שהם יראו נפלא על החלון ולנון ממש אוהבת פרפרים כרגע.

בנוסף קניתי מסגרת קופסא בשם "ריבה" שתכננתי לקנות כבר ממזמן בכדי להכין את הדבר הבא:

IMAG7518a

ראיתי משהו דומה אצל חברה של לנון וחשבתי שזה רעיון מקסים. בקופסא של לנון שמתי טפט שעשוי מניירות אוריגמי שחברה הביאה לי מטוקיו. שמתי את כרטיס הלידה שלה מבית החולים, את הצמיד שלה, ואחת מתמונות הניובורן מהסשיין הנוראי שהיה לנו בזמנו. אני לא זוכרת אם כתבתי על זה, נראה לי שלא, אז בקצרה – לנון הייתה בת שלושה שבועות, סירבה לישון ליותר משלוש דקות, לקח לנו המון זמן להרדים אותה, היא התעוררה שוב ושוב, בכל פעם שהצלמת הניחה אותה לצילום ו"סידרה" אותה. זו הייתה הפעם הראשונה שממש יצאנו איתה לזמן ממושך ושנינו היינו מאוד לחוצים. הצלמת המקסימה סירבה לוותר (כי אחרי שעתיים, כבר הייתי בדמעות, ורציתי ללכת הבייתה), היא התעקשה שלא נתייחס לזמן (כי בסך הכל היא שיריינה את אחר הצהריים עבורנו והיא לא מגבילה צילומי ניובורן בזמן), התעקשה לנסות שוב ושוב ושוב.

יצאנו מיום הצילומים הזה עם פחות מעשר (!) תמונות ראויות. וכבר באותו יום הבנתי שהבת שלי לא תלך בתלם… במיוחד אחרי שראיתי תמונות ניובורן של חברות. התינוקות ישנו בשלווה שעות.

בכל מקרה, הצילומים האלו היו מיועדים לכרטיסים שמבשרים על הולדת לנון, משהו מאוד גרמני מסתבר – שהחלטנו לעשות בשביל לשלוח לכל אותם אנשים (בעיקר חברים של ההורים של מארק שמעולם לא פגשנו) ששלחו לנו מתנות וכסף עבור לנון.

החלטתי על מינימליזם בקופסא ואני שמחה מאוד עם התוצאה:

רעיונות לעוד פריטים שאפשר לשים בקופסאת זכרון: כרטיס הולדת, מוצץ ראשון, נעלים ראשונות (או גרבים), הבגד בו הובאה התינוקת הבייתה, שרשרת למוצץ עם השם עליה. העיקר שהפריטים האלו לא ישכבו סתם בקופסא. ספיקינג אוף קופסאות, יש לי עבור לנון קופסא גדולה בה אני שמה כל דבר שאיכשהו קשור אליה: כל כרטיסי הברכה שקיבלנו כשהיא נולדה, מסמכים, מתנות קטנות, וכן, גם את הבגד הראשון שלה והנעלים הראשונות שלה. יום אחד אני מקווה שהיא מאוד תשמח מכל מה שיש בקופסא!

והבטחתי גם עוגיות, אז הנה המתכון היום, שמוקדש לאמא של התאומים מברלין 🙂

עוגיות שיבולת שועל ושוקו צ'יפס:

IMAG7471a

עוגיות שוקו צ'יפס הן לא דבר פשוט להכנה. הכנתי לא מעט בחיי ואני לא יכולה לומר בפה מלא עוגיות שהן היו טעימות לאללה או ביותר או הכי בעולם. משום מה הן אף פעם לא היו כאלו מוצלחות, לא משנה איזה מתכון ניסיתי – לא השטחו, לא היו קראנצ'יות, היו יותר מידי קרנצ'יות, מתוקות מידי, לא מתוקות מספיק ועוד ועוד ועוד. עד היום…

העוגיות האלו מבוססות על המתכון הבא, אבל רק מבוססות, שיניתי לא מעט דברים ולשמחתי הצלחתי – הן טעימות מאוד, קרנצ'יות אבל גם קצת רכות. לא מתוקות מידי, והכי חשוב – סופר קלות להכנה.

בואו נתחיל:

מצרכים עבור 16 עוגיות שנראות כמו עננים (כמו בתמונה:)

  • 1/2 כוס מרגרינה או חמאה צמחית  – אני משתמשת בסויולה האהובה עליי מאוד
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס שיבולת שועל – אני משתמשת במיקס של חמישה דגנים – חיטה, שעורה, אורז, שיפון וגם רולד אוטס שאין לי מושג איך לתרגם את זה

IMAG7534a

  • 1/2 כוס שוקו צ'יפס – אין בעייה למצוא טבעונים – המרירים בדרך כלל טבעונים

IMAG7531a

  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 כוס חלב סויה או אורז או שקדים

ועכשיו מה?

מכיוון שאין לי מיקסר אני מכינה הכל ידני:

  • לשים את המרגרינה בקערה, להוסיף סוכר ולערבב עד שזה יחסית אחיד (אני עושה את זה עם מזלג)
  • להוסיף את הקמח, המיקס שיבולת שועל, אבקת אפייה וטיפת מלח

IMAG7530a

  • לערבב קצת
  • להוסיף את חלב הסויה ולערבב
  • להוסיף את השוקו צ'יפס ולערבב
  • העיסה צריכה להיות דביקה  אבל לא נוזלית – אם היא נוזלית הוסיפו קצת קמח או דגנים, אם היא קשה מידי הוסיפו קצת חלב סויה
  • על תבנית עם נייר אפייה, קחו שתי כפיות ושימו כפית עמוסה מהבלילה – כן כן, זה דביק מאוד
  • שימו 16 גבעות דביקות של הבלילה ברווחים
  • עם כף שטובלים בכוס מים קרים ביותר שטחו את הגבעות עד כמה שאפשר
  •        אפו על 180 במשך 20 דקות (או עד שהעוגיות כבר זהובות וקריספיות)
  •  אחרי עשרים דקות העבירו לשלב העליון בתנור לעוד שתיים שלוש דקות –  העוגיות צריכות להיות חומות זהובות
  • קררו את העוגיות ואחסנו בקופסא סגורה

IMAG7472a

בתאבון!

והנה לנון מאשרת שהעוגיות טעימות מאוד:

collageaaa

IMAG7477a

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “52. זכרונות ועוגיות

  1. פינגבק: 73. עינייני אוכל | A Girl Named Lennon

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s