49. שבלולי פיצה, אוזני חזיר, ופצצות זעתר

IMG_20151216_075345

איזה כיף זה שבמתכונים טבעוניים הרפרנס לחיות הוא מטאפורי! 🙂

לא, זה לא שהבלוג הזה הופך לבלוג אוכל לילדים, משום מה פשוט לי יותר כרגע לעלות מתכונים… אני עובדת כבר שבוע על פוסט לנון וטלוויזיה שיצא מכלל שליטה בערך כמוני עם נטפליקס.כנראה שאני מזניחה את בלוג האוכל שלי יותר מידי והגעגועים קשים! אבל מה אכפת לכם?

אז מה בתפריט היום?

שלושה מתכונים עם הטייטל "הכי קלים בגלקסיה" – שלושתם מבוססים על בצק עלים – מקור כל השומן בעולם אבל גם מקור כל היאם יאם יאם  יו איזה טעים זה. שלושתם ממש פשוטים להכנה, אין מצב שלא יצליחו, שלושתם טעימים מאוד וחביבים ביותר גם על ילדים וגם על מבוגרים. שלושתם, הפתעה! מתאימים מאוד לפליידייטס, וגם למסיבות בגן או מסיבות באופן כללי.

IMAG5916a

נגמרו שבלולי הפיצה…

בצק עלים בגרמניה הוא טבעוני במהותו – בצק עלים אמיתי עם חמאה כמעט ולא ניתן להשיג בסופרמרקטים רגילים. אני קונה את בצק העלים בסופר הכי רגיל שיש, זה מגיע מקורר, מגולגל, ועולה 70 סנט.

ביי דפינישן כל מה שתשימו על בצק עלים ותאפו יהיה טעים. אין יוצאים מן הכלל. מה כבר יכול להיות לא טעים בבצק עדין פריך מלא שכבות וחמים?

בנוסף, ביי דפינישן כל מה שנעשה עם בצק עלים טעים במיוחד כשהוא טרי וחמים – יום אחר כך זה יהיה אכיל אבל ממש לא להיט.

#רק_אומרת

ניגש למלאכה – המאוד קצרה, שלוש דקות עבודה בערך :

שבלולי פיצה:

IMAG5882a

מה צריך?

בצק עלים, רוטב פיצה (כן כן, אפשר גם מוכן מצנצנת), גבינה טבעונית (אני משתמשת בווילמרסבורגר – גבינה מגורדת לפיצה).

  • אני מכינה את רוטב הפיצה מבעוד מועד – רסק עגבניות, עגבניות טריות חתוכות לקוביות, בזיליקום יבש, אורגנו יבש, קצת טימין יבש, קצת שום גבישי, מלח וכמה כפות שמן זית. הרוטב לא אמור להיות נוזלי במיוחד.

IMAG5856a

  •  פותחים את בצק העלים, מורחים את הרוטב, ומפזרים גבינה

collageaa

IMAG5859a

  • מגלגלים מהצד הארוך יותר – שיהיה הדוק אבל לא הדוק במיוחד

IMAG5862a

  • עוטפים בנייר ושמים במקרר לרבע שעה – הקירור מקשה את הגליל ומקל על החיתוך
  • חותכים לפרוסות
  • שמים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה

IMAG5864a

  • אופים על חום של 200 מעלות למשך 12-15 דקות – לשים לב שלא שורפים את השבלולים
  • מוצאים מהתנור ונותנים לשבלולים להתקרר קצת
  • אבל רק קצת, כי זה ממש בלתי אפשרי לומר להם לא…

IMAG5880a

פצצות זעתר:

{באנגלית בבלוג האוכל שלי}

למזלי תמיד יש לי אספקה טרייה של זעתר, אני ממש ממש אוהבת את פצצות הזעתר – הן עדינות, טעימות, ומתאימות מאוד למסיבות, אירוח (לאחרונה במפגש חברות אצלי הגרמניה דאגה לוודא שאכין את ה"זעעתר בומבס"), פיקניקים, וכל מקום בו יש אנשים שלא יודעים מה זה זעתר. הפצצות הולכות מעולה פלאס פלאס עם טחינה טרייה.

10403237_10152820469401399_4775654180121873578_n

מה צריך?

בצק עלים, זעתר, שמן זית, וגם גבינה מגורדת טבעונית הולך

IMG_20130811_144118

  • פותחים את בצק העלים, ומושחים בשמן זית
  • מפזרים זעתר בכמות נדיבה
  • מגלגלים מהחלק הקצר יותר
  • מקררים רבע שעה במקרר
  •  פורסים ומסדרים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה
  • אופים על חום של 200 מעלות למשך 12-15 דקות
  • שוב מחכים בקטנה… ונהנים מהוואו 🙂

collageשששש

אוזני חזיר עם שוקולד 

אוזני החזיר הבאות מבוססות על מתכון של קרין גורן (היא עושה אותו עם נוטלה, בנוטלה יש אבקת חלב, לא ברור לטבעוני העולם מדוע אבל זה ככה – ואולי זה טוב שכך…) – זהו אחד מהמתכונים הכי פופלרים בבלוג אוכל שלי (יחד עם סביח!).

אני מכינה את העוגיות האלו כמעט לכל מסיבה אליה אנחנו מוזמנים, ובדרך כלל מחכים לי חברים בדלת תוהים אם הבאתי את ,"הדברים הקטנים האלו עם השוקולד". כבר היה דיון עמוק באחת המסיבות אם אלו שפמים או ציצי – אני קוראת להן אוזני חזיר כי זה השם בגרמניה אבל בארץ הן נקראות אוזני פיל.

מה צריך?

בצק עלים, ממרח שוקולד טבעוני (ראו תמונה, יש כמה וכמה בשוק!), קוקוס

IMAG6159a

  • פותחים את בצק העלים ומורחים שכבה נדיבה של שוקולד למריחה
  • מפזרים קוקוס בנדיבות

IMAG7151

  • מגלגלים משני הצדדים הקצרים – כמו מגילה

IMAG7152a

IMAG7153a

  • עוטפים ושמים במקרר לרבע שעה
  • פורסים ומסדרים ברווחים על תבנית עם נייר אפייה

IMAG7170a

  • אופים בחום של 200 מעלות לכרבע שעה

IMAG7206aaa

בתאבון!

הא, שכחתי גם את הגרסא הזו, עם חרדל תאנים, פרוסות דקות של קישוא, וקצח. יאפ.

IMG_20121217_224338

ולסיום – קצת ממה שלנון אוכלת לאחרונה – חוזרת ומזכירה שאם למישהו יש שאלות בנוגע לאוכל טבעוני לילדים ובכלל  – אני יותר מאשמח לענות עליהן! אפשר להשאיר לי כאן הודעה ,וגם לחפש אותי בפייסבוק. או אינסטגרם.

I am all over the place!

IMG_20160307_182404IMG_20160322_184323IMG_20160321_184556IMG_20160319_200054IMG_20160317_192149IMG_20160316_194113

IMG_20160302_180346IMG_20160310_191757

11 מחשבות על “49. שבלולי פיצה, אוזני חזיר, ופצצות זעתר

  1. גם בארץ רוב בצקי העלים הם טבעוניים, או כמו שאוהבים פה, פרווה (ביצים בכל מקרה לא שמים בבצק עלים). על אלו עם החמאה מצוין בבירור שיש בהם חמאה, כי זה סוג של השווצה באיכות 🙂 לגבי ממרח שוקולד, עוד לא ראיתי בארץ נוטלה טבעונית, אבל אני די בטוח שממרח השחר הפרווה הוא גם טבעוני (לא בדקתי על האריזה) וגם נראה לי שזה יצא מושלם עם חמאת בוטנים או כל חמאת אגוזים אחרת.

    ולגבי יום אחרי: אם מיד אחרי שהם מתקררים מכניסים אותם למקרר ולא שומרים אותם סתם בקופסא בחוץ, ואז מחממים אותם שוב בתנור ישר מהמקרר, הם מרגישים כמעט כמו חדשים וטריים הרבה יותר מיום, לפעמים אפילו עד שבוע 🙂 אבל חשוב לא לתת להם להתייבש בחוץ ואז לחמם בתנור, כי זה לא אותו דבר.

    ונשיקות ללנון!

    Liked by 1 person

    • תודה רבה על הטריק של היום אחרי! לא היה לי מושג לגביי זה ובנינו לא ממש נשאר משהו ליום אחר כך ברוב המקרים!
      ניסיתי גם חמאת בוטנים וגם לוטוס – שניהם התייבשו רצח באפייה – היה נחמד אבל לא משהו כל כך מיוחד. אולי אפשר ליצור איזו תרכובת קצת יותר רטובה איתם ואז לנסות.

      אשמח לסדר לך צלחת כמו של לנון בכל עת, רק תבוא 🙂

      מתגעגעת המון!!! XXX

      אהבתי

      • היא אינה טבעונית :\ אבל אם את מכירה תחליף לשמנת חמוצה וגבינה מלוחה בולגרית אז להוסיף לזה עלי תרד טחון קפוא שהופשרו, בצל קצוץ, מלח פלפל ומעט גרידת אגוז מוסקט…
        ממרח טבעוני שאני מרבה להכין והוא קל להכנה שלדעתי יילך מצויין הערב על בצקוני הפיצה: לטחון עם טוחן מוט קופסת זיתים ירוקים מגולענים, מעט מעט גרידת לימון, חצי מיץ לימון, חצי שן שום וכמה כפות שמן זית ויש טפנד זיתים טעים מאד! מחליף את פיזור הזיתים על הפיצה ויותר קל לקטן\ה לאכול במקום זית.

        אהבתי

      • קלמטה! ההכי טעימים…אבל בגלל המחיר מעדיפה לאכול אותם כך ולטחון את הפשוטים יותר מה שהופך את השימוש בהם לטעים יותר…

        אהבתי

    • תודה רבה ירדנה בזיליקום! השם שלך העלה חיוך כאן! לנון אכן אוכלת בהנאה, ברוב המקרים… כבר היו כמה וכמה ימים שהיא פשוט לא רצתה לגעת במה שהכנתי (למרות שכמה ימים לםני כן אהבה את זה). היא כמו מבוגר בעצם – לפעמים בא לה, לפעמים לא – וזה בסדר גמור גם אם מתסכל אותי לפעמים!
      אני חושבת שזה שהתחלנו עם baby led weaning תרם מאוד!

      אהבתי

  2. פינגבק: 57. יום הולדת שנתיים | A Girl Named Lennon

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s