46. Playdate Cookies

collagea

עונת הפליידייטס בשיאה (מזג אוויר נוראי, אי אפשר להיות בחוץ כמעט בכלל) ולנון ואני מבלות לפחות פעמיים שלוש בשבוע אחרי הגן אצל חברים או שחברים באים אלינו. מכיוון שאני האמא הטבעונית היחידה במעגל שלי, אני מוצאת את עצמי מכינה את העוגיות הבאות,שאני קוראת להם עוגיות פליידייט, שוב ושוב.

IMAG5061a

רוב המרכיבים בעוגיות הללו הם חלק ממיקס ארוחת הבוקר של לנון. אני מכינה את המיקס בסופ"ש, בצנצנת, ובכל בוקר אנחנו מערבבים ללנון מספר כפות של המיקס עם פרי כלשהו (כרגע בעיקר בננה, מנגו, או פטל אדום), ויוגורט סויה או יוגורט תורמוס (איי קיד יו נוט) מחברה גרמנית חדשה בשם "לוב" שאנחנו מאוד אוהבים את המוצרים שלה.

IMAG5081a

הבסיס לעוגיות האלו מגיע מחברתי השפית האהובה עליי עד מאוד, שירז. בביקור האחרון בארץ היא הכינה אותן מספר פעמים, בעיקר עבור לנון, אבל גם אנחנו טרפנו בהנאה על החוף. שירז משתמשת בטחינה גולמית, שומשום, וקמח. אני אישית, חולת טחינה שכמותי, לא מסוגלת להנות מטחינה בשילוב מתוק – שונאת חלבה למוות – ולכן שינתי את המתכון והוספתי הרבה דברים אחרים.

IMG_20150901_213658

לנון טורפת את העוגיות של שירז על החוף באילת – ספטמבר 2015

ילדים מאוד אוהבים את העוגיות הללו.

וגם מבוגרים.

הן קלות להכנה (אבל ממש), טעימות, ובריאות, אז באמת שאין הרבה תירוצים לא לנסות להכינן!

מצרכים עבור 20-25 עוגיות בינוניות:

  • 1 כוס של מיקס – פתיתי שיבולת שועל, פתיתי שיפון ופתיתי כוסמין
  • ½ כוס אמארנת תפוחה
  • ½ כוס אורז מלא נפוח
  • ½ כוס קינואה תפוחה
  • ½ כוס כוסמת תפוחה
  • ¼ כוס קוקוס
  • 1/3 כוס צימוקים וחמוציות מיובשות חתוכים לחתיכות קטנות
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 2 כפות זרעי המפ
  • 2 כפות זרעי פשתן טחונים (אחרת אין להם הרבה ערך תזונתי)
  • כפית קינמון
  • 1 כף שמן (קנולה, קוקוס, תירס)
  • כוס רסק תפוחים

IMAG5035aaa

אפשרי:

  • 1/3 כוס פתיתי שוקולד / או שבבי שוקולד
  • 2 כפות סילאן / אגבה
  • 2 כפות שומשום / 2 כפות טחינה גולמית – לאוהבי החלבה בלבד!
  • 1/3 כוס אגוזים חתוכים (אגוזי מלך או פקאן – לא מומלץ כשמכינים לילדים)
  • ½ כוס פתיתי סויה
  • פירות יבשים אחרים חתוכים קטן

הוראות:

  • לערבב את כל המרכיבים היבשים יחד היטב

IMAG5041a

  • להוסיף את כוס רסק התפוחים
  • להוסיף כף שמן – לערבב

IMAG5043a

  • לחמם תנור מראש ל 200 מעלות
  • על תבנית עם נייר אפייה ליצור עוגיות בינוניות

IMAG5046a

  • לאפות 12-14 דקות

יש לתת לעוגיות להתקרר לגמריי ואז להעביר לאיחסון בקופסא.

IMAG5064a

בתאבון!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s